Eten

Over eetverslaving of eetstoornis is nog niet veel bekend. Er bestaan verschillende eetstoornissen waarvan anorexia en boulimia waarschijnlijk de bekendste zijn. Een eetstoornis gaat meestal niet over eten en gewicht. Vaak ligt de oorzaak in stress, problemen of ongelukkig zijn. Erfelijkheid kan ook een oorzaak zijn.

Wilt u zelf proberen om van uw eetstoornis af te komen?

Kijk op de website Eten de baas. Hier vindt u meer informatie over eetproblemen, voeding en gezondheid. Ook kunt u een online training volgen. Of maak gebruik van het forum.

Eten de baas

Wilt u hulp bij het veranderen van uw eetgewoonten?

Op de website Dieetditdieetdat vindt u informatie over voeding. Wilt u liever persoonlijk advies? Neem contact op met een diëtist. De diëtist onderzoekt wat voor u de juiste voeding is en helpt u uw eetgewoonten te veranderen.

Hulp van een diëtist zit in het basispakket van uw zorgverzekering en bestaat uit maximaal 3 uur dieetadvies per kalenderjaar. Wanneer dit niet voldoende is, kunt u er ook een aanvullende verzekering voor afsluiten.

Denkt u dat u een eetverslaving heeft? Ga naar uw huisarts.

Kijk voor diëtisten bij u in de buurt op Zorgkaart Noord-Limburg.

Zorgkaart - diëtisten

MCC PxZorg - zorgkaart voor Noord-Limburg

Wilt u ook inzicht krijgen in welke zorgverleners actief zijn in Noord-Limburg? De zorgkaart van Noord-Limburg biedt dan uitkomst voor u. Het doel van de zorgkaart is om patiënten gerichter door te verwijzen, zodat patiënten de zorg krijgen die het beste aansluit op hun zorgvraag.
 

Dieet dit - Dieet dat