Eten

Over eetverslaving of eetstoornis is nog niet veel bekend. Er bestaan verschillende eetstoornissen waarvan anorexia en boulimia waarschijnlijk de bekendste zijn. Een eetstoornis gaat meestal niet over eten en gewicht. Vaak ligt de oorzaak in stress, problemen of ongelukkig zijn. Erfelijkheid kan ook een oorzaak zijn.

Wilt u zelf proberen om van uw eetstoornis af te komen?

Kijk op de website Eten de baas. Hier vindt u meer informatie over eetproblemen, voeding en gezondheid. Ook kunt u een online training volgen. Of maak gebruik van het forum.

Eten de baas

Wilt u hulp bij het veranderen van uw eetgewoonten?

Op de website Dieetditdieetdat vindt u informatie over voeding. Wilt u liever persoonlijk advies? Neem contact op met een diëtist. De diëtist onderzoekt wat voor u de juiste voeding is en helpt u uw eetgewoonten te veranderen.

Hulp van een diëtist zit in het basispakket van uw zorgverzekering en bestaat uit maximaal 3 uur dieetadvies per kalenderjaar. Wanneer dit niet voldoende is, kunt u er ook een aanvullende verzekering voor afsluiten.

Denkt u dat u een eetverslaving heeft? Ga naar uw huisarts.

Kijk voor diëtisten bij u in de buurt op Zorgkaart Noord-Limburg.

Zorgkaart - diëtisten

MCC PxZorg - zorgkaart voor Noord-Limburg

In de zorgkaart Noord-Limburg staan:

  • paramedici
  • zorgaanbieders in de geestelijke gezondheidszorg
  • link naar welzijn

Met de zorgkaart worden patiënten gerichter doorverwezen. En krijgen patiënten meer inzicht in het aanbod van zorg in hun regio. En zo gerichte keuzes maken.

 

Dieet dit - Dieet dat