Leunen

Dorpsraad Leunen en dorpsblad LVH Courant

Hier vindt u alle evenementen en/of activiteiten en verenigingen. Er is ook een agenda van alle activiteiten in het dorp.
LVH Courant is het dorpsblad van Leunen. Hierin staat ook actuele activiteiten van alle verenigingen in Leunen.

www.dorpsraadleunen.nl

 

Activiteiten algemeen

Op deze site vindt u een overzicht van activiteiten en organisaties in Venray: www.wijkactiviteitenvenray.nl

Voor Leunen vindt u ze op www.wijkactiviteitenvenray.nl/leunen/activiteiten

 

Venray Beweegt

Legt verbindingen tussen sport, beweging en gezondheid.

www.venraybeweegt.nl

 

Duofiets van Stichting Samen
De duofiets is bedoeld voor inwoners van Leunen die zelf niet meer kunnen fietsen. Inwoners kunnen zich voor een ritje aanmelden bij Erna Meijers, telefoon 06 36 01 97 77
Het gebruik van de duofiets is voor inwoners van Leunen gratis.

 

Activiteiten voor senioren

Op de site van Senioren Venray vindt u allerlei activiteiten voor senioren in uw dorp. Kijk op de site onder activiteiten-vaste activiteiten en kies over welke activiteit u informatie wilt hebben. Per dorp staat genoemd wat en wanneer iets georganiseerd wordt.

www.cvo-venray.nl

 

KBO Leunen

KBO staat voor ontmoeting en omzien naar elkaar.  Bij de KBO kunt u terecht voor allerlei vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën.  KBO Leunen organiseert regelmatig gezamenlijke activiteiten voor mensen vanaf 55 jaar. Deze activiteiten staan wekelijks in de LVH Courant.
Contactpersoon KBO:  mevrouw N. Heldens

 

Eetpunt  Stichting Samen in Leunen

Elke vierde woensdag van de maand.
Vanaf 11:30 uur bent u welkom, om 12:00 uur start het diner.
Locatie: de Baank.
Kosten: € 8,00 per persoon, exclusief consumpties.
Datums staan op de site van Senioren Venray: www.cvo-venray.nl

 

De Baank

De Baank is de kern van Leunen. De Baank biedt onderdak aan verschillende verenigingen uit Leunen. Naast dat er regelmatig openbare activiteiten georganiseerd worden in De Baank is er ook ruimte voor het organiseren van recepties, feesten en partijen, cursussen of vergaderingen, een koffietafel of een uitvaart, een bruiloft en concerten en evenementen.

De Baank beschikt over verschillende ruimtes. Deze ruimtes  kunnen naar wensen worden aangekleed. Naast de aankleding kan de Baank u ook voorzien van een hapje en drankje tijdens uw activiteit.

www.debaank.nl/mogelijkheden

 

Dagbesteding - ZorgSaam

ZorgSaam is een dagbesteding, gerund door vrijwilligers, waar u en andere dorpsgenoten ontmoet en gezellig deel kunt nemen aan diverse activiteiten. Het biedt een sociale, veilig omgeving en is een aangename onderbreking van de week voor de gasten. De mantelzorger kan de zorgmantel even overdragen aan ons.

De dagbesteding vindt plaats in de Baank te Leunen, op maandag van 10.00 tot 15.30 uur.

U betaald een eigen bijdrage van € 10,00 per dag. Dit is inclusief de koffie/thee en een warme maaltijd.

U kunt terecht (het liefst na 18.00 uur) bij Truus Pijpers (06 49 34 15 39) of Ans Smets (0478 58 93 15 of 06 81 57 99 54). Het e-mailadres is zorgsaam@sameninleunen.nl

Na aanmelding volgt een vrijblijvend huisbezoek.

 

Stichting Samen in de Baank/’t Trefpunt
Alle mensen die behoefte hebben om samen met anderen een middag samen te zijn, voor het leggen van een kaartje, het spelen van een gezelschapsspel of om zomaar wat te praten met elkaar zijn welkom.

www.sameninleunen.nl/activiteiten

 

Algemene hulpdienst Venray

De Hulpdienst kan helpen in gevallen en omstandigheden, waar hulp het karakter heeft van 'even hulp bieden' of 'even bijspringen'. Iedere dag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur is het Meldpunt bereikbaar onder telefoonnummer 0478 58 4444.

Elke dag na 16.30 uur en in het weekend kunt u via de voicemail dringende vragen inspreken. In principe wordt de hulp kosteloos verleend behalve de onkosten die de vrijwilliger moet maken, bijvoorbeeld voor gereedschap en materiaal- en benzinekosten.

 

Administratiehulp PLIV

Heeft u hulp nodig met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren? Neem dan contact op met het PLIV (platform lage inkomens Venray).

Mozartstraat 20B, 5802 HP Venray
telefoon 0478 58 13 32
www.pliv.nl

 

Synthese: welzijnsorganisatie voor ondersteuning

Algemeen maatschappelijk werk, gezinscoach, ouderenadviseur, mantelzorg.

De ouderenadviseur kan u helpen u weg te zoeken in de wirwar van regels, regelingen en voorzieningen. Ook kunnen ze helpen bij het keukentafelgesprek. 

Thuisadministratie kan u helpen met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren.

telefoon 0478 517 300
www.synthese.nl/locaties/venray

 

Hobby-, creatieve en ICT-activiteiten voor volwassen en senioren

 • Bij 'Doen' in Venray kunnen alle volwassenen terecht voor diverse activiteiten.
  Prins Bernardstraat 12a, Venray
  www.doenvenray.nl

 • De Kemphaan in Venray organiseert diverse activiteiten voor senioren.
  Kennedyplein 1, 5801 VH Venray
  www.dekemphaanvenray.nl

 • Biblionu Venray geeft cursus Digisterker  om stap voor stap veilig informatie te vinden en digitaal zaken te doen met de overheid, voor mensen die kunnen omgaan met een computer. Voor wie eerst meer wil leren over computergebruik heeft de bibliotheek de cursus Klik&tik. Aanmelden via info@biblionu.nl of bel naar 0478 58 19 70.
  www.biblionu.nl/cursussen/digisterker

 

Wijkverpleegkundige

Een wijkverpleegkundige helpt u bijvoorbeeld bij het opstaan en douchen. Of bij het geven van injecties. Een wijkverpleegkundige geeft u ook medische zorg, als dat nodig is. Als u verpleging of verzorging nodig heeft, kunt u zelf contact opnemen met de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige kijk wat nodig is en helpt u om de zorg te regelen.

Annemie Coenders
06 22 03 80 32
www.wijkteamvenray.nl/kerkdorpen/wie-zijn-wij

 

Activiteiten voor mensen met een beperking

www.iedereenkansporten.nl

www.unieksporten.nl

www.zonnebloem.nl/venray

Contactpersoon Nelly de Haas, telefoon 0478 58 38 37

 

Spreekuren 'Hulp bij financiën'

Goed omgaan met financiën is niet altijd makkelijk. De zorgverzekering, de hypotheek of huur of het telefoonabonnement zijn allemaal uitgaven die in balans moeten blijven met uw inkomen. De spreekuren zijn voor alle inwoners van de gemeente Venray met een vraag over financiën. Kijk voor de mogelijkheden op de website van de gemeente Venray.

 

Activiteiten voor kinderen en jeugd

 • SKIP Leunen is een activiteitengroep voor de kinderen van groep 1 t/m groep 7 van De Meent Leunen. Maandelijks worden er leuke activiteiten georganiseerd voor de KIDS!
  www.facebook.com/SKIPLeunen

 

Meer organisaties vindt u op de algemene hulpwijzer.