Oostrum

Dorpsraad Oostrum

Hier alle informatie van de doprsraad, de evenementen, activiteiten en verenigingen. Er is ook een agenda van alle activiteiten in het dorp.

www.dorpsraadoostrum.nl

www.facebook.com/Dorpsraad-Oostrum

 

Dorpsblad Oostrums Weekblad

'Oostrums Weekblad' is het dorpsblad van Oostrum. Hierin staan ook actuele activiteiten en evenementen van alle verenigingen in Oostrum.

redactie.weekblad@dorpsraadoostrum.nl 

 

Activiteiten algemeen

Op deze site vindt u een overzicht van activiteiten en organisaties in Venray: www.wijkactiviteitenvenray.nl

Voor Oostrum vindt u ze op www.wijkactiviteitenvenray.nl/oostrum/activiteiten

 

Venray Beweegt

Legt verbindingen tussen sport, beweging en gezondheid.

www.venraybeweegt.nl

 

Activiteiten voor senioren

Op de website van Senioren Venray vindt u allerlei activiteiten voor senioren in uw dorp. Kijk op de site onder activiteiten-vaste activiteiten en kies over welke activiteit u informatie wilt hebben. Per dorp staat genoemd wat en wanneer iets georganiseerd wordt.
www.cvo-venray.nl

Ouderenadviseur

De ouderenadviseur kan u helpen uw weg te zoeken in de wirwar van regels, financiën, regelingen en voorzieningen zoals WMO, vervoer, gezondheid en sociaal isolement. Heeft u hierover vragen? Dan kunt u voor informatie, ondersteuning en advies terecht bij een van onze ouderenadviseur voor Oostrum:

Tini Kreutz, telefoon 0478 58 83 55

Joos Linskens, telefoon 0478 58 38 05

Of via Synthese, telefoon 0478 51 73 00

www.synthese.nl/locaties/venray

 

KBO Oostrum

KBO staat voor ontmoeting en omzien naar elkaar.  Bij de KBO kunt u terecht voor allerlei vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën.  KBO Oostrum organiseert regelmatig gezamenlijke activiteiten voor mensen vanaf 55 jaar, deze activiteiten staan wekelijks in het dorpsblad Oostrums Weekblad en op onderstaande website vint u alle informatie en voordelen voor KBO leden. Iedere woensdagmorgen houdt KBO Oostrum een vrije inloop van 9.00–11.30 uur in de Watermolen voor de ouderen uit het dorp. Tijdens deze morgen kan er ook gebiljart worden.

Contactpersoon KBO: Ellie Jeucken, secretaris, telefoon 0478 58 60 52

www.kbo-oostrum.nl/index.php

 

Eetpunt 'Uit eten'

Oostrum - gemeenschapshuis D’n Oesterham, Watermolenstraat 1 Iedere laatste woensdag van de maand om 12.00 uur. Voor met name ouderen en alleenstaanden. Kosten € 7,50.

www.cvo-venray.nl

 

Wensbus Vredepeel-Merselo

De Wensbus van Vredepeel-Merselo rijdt voor heel gemeente Venray van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Dit is voor bezoekjes/activiteiten/afspraken en dergelijke. Mensen uit Vredepeel-Merselo hebben voorrang op ritten. U moet een rit minimaal 1 dag van tevoren aanvragen. U kunt een rit reserveren van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur of tussen 18.00 en 19.00 uur.

telefoon 06 27 03 29 57
wensbus@gmail.com

 

Algemene hulpdienst Venray

De Hulpdienst kan helpen in gevallen en omstandigheden, waar hulp het karakter heeft van 'even hulp bieden' of 'even bijspringen'. Iedere dag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur is het Meldpunt bereikbaar onder telefoonnummer 0478 58 4444.

Elke dag na 16.30 uur en in het weekend kunt u via de voicemail dringende vragen inspreken. De hulp is meestal gratis. U moet wel de onkosten van de vrijwilliger betalen. Zoals kosten voor gereedschap, materiaal en benzine.

Administratiehulp PLIV

Heeft u hulp nodig met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren? Neem dan contact op met het PLIV (platform lage inkomens Venray).

Mozartstraat 20B, 5802 HP Venray
Telefoon 0478 58 13 32
www.pliv.nl

 

Synthese: welzijnsorganisatie voor ondersteuning

Algemeen maatschappelijk werk, gezinscoach, ouderenadviseur, mantelzorg.

De ouderenadviseur kan u helpen u weg te zoeken in de wirwar van regels, regelingen en voorzieningen. Ook kunnen ze helpen bij het keukentafelgesprek. 

Thuisadministratie kan u helpen met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren.

telefoon 0478 517 300
www.synthese.nl/locaties/venray

Hobby-, creatieve en ICT-activiteiten voor volwassen en senioren

  • Bij 'Doen' in Venray kunnen alle volwassenen terecht voor diverse activiteiten.

Prins Bernardstraat 12a, Venray

www.doenvenray.nl

  • De Kemphaan in Venray organiseert diverse activiteiten voor senioren

Kennedyplein 1, 5801 VH Venray

Website www.dekemphaanvenray.nl

  • Biblionu Venray geeft cursus Digisterker om stap voor stap veilig informatie te vinden en digitaal zaken te doen met de overheid, voor mensen die kunnen omgaan met een computer. Voor wie eerst meer wil leren over computergebruik heeft de bibliotheek de cursus Klik&tik. Aanmelden via e-mailadres info@biblionu.nl of bel naar 0478 58 19 70.
    www.biblionu.nl/cursussen/digisterker

Wijkverpleegkundige

Een wijkverpleegkundige helpt u bijvoorbeeld bij het opstaan en douchen. Of bij het geven van injecties. Een wijkverpleegkundige geeft u ook medische zorg, als dat nodig is. Als u verpleging of verzorging nodig heeft, kunt u zelf contact opnemen met de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige kijk wat nodig is en helpt u om de zorg te regelen.

Shirley van Meijgaarden
jaimyarts@proteion.nl
telefoon 06 52 66 94 39
www.wijkteamvenray.nl/kerkdorpen/wie-zijn-wij

 

Zonnebloem: oicastrum (Oirlo, Castenray, Oostrum)

Activiteiten voor mensen met een beperking.  De activiteitenkalender en nieuws vindt u op www.zonnebloem.nl/venray

Contactpersoon Nelly de Haas, telefoon 0478 58 38 37

 

Spreekuren 'Hulp bij financiën'

Goed omgaan met financiën is niet altijd makkelijk. De zorgverzekering, de hypotheek of huur of het telefoonabonnement zijn allemaal uitgaven die in balans moeten blijven met uw inkomen. De spreekuren zijn voor alle inwoners van de gemeente Venray met een vraag over financiën. Kijk voor de mogelijkheden op de website van de gemeente Venray.

 

Zij Actief : Limburgs Vrouwennetwerk

Organiseert activiteiten voor vrouwen, ongeveer twee keer per maand in gemeenschapshuis De Oesterham, Watermolenstraat te Oostrum. Zie voor  activiteiten , contact gegevens, agenda en nieuws: www.zijactieflimburg.nl/voor-leden/jouw-afdeling/oostrum/de-afdeling

 

Servicepunt Oostrum

Helpt mensen om met elkaar in verbinding te brengen. Tweewekelijks is er een inloopspreekuur in de Watermolen waar de hulpvraag besproken kan worden. U kunt ook uw hulpvraag doorgeven via de voicemail: 0478 20 69 66 of via de mail: servicepunt@dorpsraadoostrum.nl

www.facebook.com/Servicepunt-Oostrum

 

Dorpsservicecentrum, D’n Oesterham

De ontmoetingsruimte voor veel doeleinden, feesten/vergaderingen e.d.

www.oesterham.nl

 

Meer organisaties vindt u op de algemene hulpwijzer.