Peuter

Kinderen vanaf ongeveer 1 jaar tot en met 3 jaar worden peuter genoemd. In de leeftijd van 1 en 2 jaar worden ze ook wel dreumes genoemd. De meeste kinderen worden zindelijk als ze peuter zijn. Ook praten ontwikkelt zich snel in deze periode.

Heeft u vragen over het opvoeden van een peuter? Kies hieronder het onderwerp waarover u meer wilt weten

Vindt u het leuk met anderen te praten over opvoeden?

Vraag bij Synthese welke activiteiten en cursussen er op de agenda staan. U kunt ook zelf ouders uitnodigen om ervaringen uit te wisselen. Er zijn ook cursussen voor de ontwikkeling van uw kind, zoals de Sociale groepstraining. Of volg een EHBO-cursus voor opvoeders. Dan weet u wat u moet doen als uw kind een ongelukje heeft gehad.

U kunt ook langs gaan bij het Mama Café. Het Mama Café is een ontmoetingsplek voor iedereen met kinderen tot 4 jaar. U kunt hier terecht voor gezelligheid en workshops over opvoeden en ouderschap. Het Mama Café is gratis.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Synthese

Leunseweg
51
5802 CG
Venray

Mama Café Venray

Iedere eerste woensdag van de maand 10.00 - 11.30 uur bij Tante Truus, Merseloseweg, Venray.

Mama Café is voor ouders (dus ook papa’s) met kinderen tot 4 jaar. Kinderen tot 4 jaar zijn ook welkom.

Welke hulpverleners zijn er om mij en mijn jonge kind te helpen bij vragen en problemen?

  • Gezinscoach

De gezinscoach staat naast het gezin en ondersteunt op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld bij opvoeden, financiën en gezondheid. In overleg met u kan de gezinscoach de jeudgconsulent inschakelen voor specialistische hulp. Kijk op de website van Synthese voor meer informatie.

  • Jeugdconsulent

De jeugdconsulent regelt de toegang tot jeugdhulp. U kunt het probleem bespreken met de jeugdconsulent en hier vragen over stellen. Via de intern begeleider van de school van uw kind komt u in contact met de jeugdconsulent. Of kijk op de website van Schakelplein - jeugdconsulent.

  • Jeugdgezondheidszorg GGD

Ieder kind van 0 tot 18 jaar krijgt op vaste momenten een uitnodiging van de GGD. De GGD kijkt dan naar de ontwikkeling van uw kind. Als het nodig is, krijgt u kortdurend extra begeleiding, voorlichting of een verwijzing naar een andere zorgverlener. Dat gaat altijd in overleg met u. Kijk voor meer informatie op de website van de GGD. Of vraag het de intern begeleider van de school van uw kind.

Toon op kaart (1)
x

Gezinscoach Venray

Bezoekadres

Leunseweg
51
5802 CG
Venray

Postadres

Leunseweg
51
Toon op kaart (1)
x

Schakelplein - jeugdconsulent

Bezoekadres

Raadhuisstraat
1
5801 MB
Venray

Postadres

500
5800 AM
Venray

Waarover wilt u iets weten?