Problemen met een basisschoolkind

Heeft uw kind faalangst?

Faalangst kan erg vervelend zijn. Op internet zijn veel tips te vinden om uw kind te helpen. Geef op school aan dat uw kind last heeft van faalangst. U kunt ook advies vragen aan Synthese. Of neem contact op met een jeugdconsulent. Bel hiervoor met het Schakelplein van de gemeente. Zij helpen u verder.

Synthese

Bezoekadres

Leunseweg
51
5802 CG
Venray
NL

Postadres

Leunseweg
51
5802 CG
Venray
NL

Gemeente Venray - Schakelplein

Neemt u telefonisch contact op? Kies dan voor '1' in het menu.

Heeft uw kind gedragsproblemen?

Herkent u een of meer van de volgende kenmerken:

  • mijn kind is vaak heel druk
  • mijn kind luistert vaak slecht
  • mijn kind is vaak boos
  • mijn kind heeft weinig of geen vriendjes
  • mijn kind is vaak teruggetrokken
  • mijn kind is vaak bang
  • mijn kind is vaak verdrietig of
  • mijn kind heeft iets ergs meegemaakt?

Maakt u zich hier zorgen over? Neem dan contact op met uw huisarts. U kunt ook advies vragen aan de school van uw kind of aan de zorgcoördinator. Of neem contact op met de maatschappelijk werker in uw wijkteam. U kunt ook terecht bij Synthese. Of bel met het Schakelplein van de gemeente. Zij helpen u verder.

Gemeente Venray - Schakelplein

Neemt u telefonisch contact op? Kies dan voor '1' in het menu.

Synthese

Bezoekadres

Leunseweg
51
5802 CG
Venray
NL

Postadres

Leunseweg
51
5802 CG
Venray
NL
Heeft uw kind moeite met lezen of rekenen?

Help uw kind door samen thuis te oefenen. Helpt dat niet? Misschien heeft uw kind concentratieproblemen of een taal- of leerachterstand. Of misschien heeft uw kind dyslexie of dyscalculie. Bij dyslexie heeft iemand veel moeite met lezen. Bij dyscalculie heeft iemand veel moeite met rekenen. Informatie over dyslexie en dyscalculie vindt u op de website van Balans.

Vraag ook om informatie bij de school van uw kind. Bij dyslexie is in eerste instantie de school verantwoordelijk voor signalering en begeleiding. Als dat niet genoeg is, wordt specialistische hulp ingezet. De school is verantwoordelijk voor het regelen van het onderzoek naar dyslexie.

Balans Digitaal

Heeft u vragen of twijfels over opvoeden?

Praat erover met mensen in uw omgeving. Neem contact op met het consultatiebureau of ga langs. Vraag advies aan de medewerkers of neem een van de gratis folders mee. U kunt ook een e-mail sturen en vragen waar u moet zijn voor hulp.

U kunt ook hulp vragen aan de peuteropvang, het kinderdagverblijf of de school van uw kind. Of vraag uw huisarts om advies. Of stel uw vraag aan een gezinscoach van Synthese.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Consultatiebureau Venray

Bezoekadres

Kiosk
7
5802 NP
Venray

Postadres

1150
5900 BD
Venlo

Synthese - gezinscoach Venray

Bezoekadres

Leunseweg
51
5802 CG
Venray

Postadres

Leunseweg
51
Wilt u met andere ouders in contact komen?

Gewoon Beejzonder organiseert inloopavonden en workshops voor ouders van gewoon bijzondere kinderen. Dit zijn kinderen die wat extra aandacht of hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door gedragsproblemen, ADHD of autisme. Of omdat het kind faalangst heeft of gepest wordt. Tijdens de inloopavond kunt u met andere ouders praten en ervaringen delen.

Kijk op de Facebookpagina voor meer informatie en de data van inloopavonden en workshops.