Smakt

Dorpsraad

Het dorp Smakt heeft een dorpsraad voor Smakt-Holthees. Op de website www.smakt-holthees.nl staat informatie over de geschiedenis, verenigingen, agenda, actuele thema’s en welke activiteiten er zijn. Holthees en Smakt hebben een dorpsblad: ’t Kréntje Holthees. Hierin vind je actuele informatie over activiteiten en verenigingen.

krentje@smakt-holthees.nl
telefoon 0478 63 67 73

 

Activiteiten

Op deze site vindt u een overzicht van activiteiten en organisaties in Smakt: www.wijkactiviteitenvenray.nl/smakt-holthees/activiteiten

 

Venray beweegt

Legt verbindingen tussen sport, beweging en gezondheid.

www.venraybeweegt.nl

 

Beweegactiviteiten voor senioren

Op de site van Senioren Venray vindt u allerlei activiteiten voor senioren in uw dorp. Kijk op de site onder activiteiten-vaste activiteiten en kies over welke activiteit u informatie wilt hebben. Per dorp staat genoemd wat en wanneer iets georganiseerd wordt.       

www.cvo-venray.nl

 

KOV Smakt

Bij het KOV kunt u terecht voor allerlei vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën.
Ze organiseren ook activiteiten voor mensen vanaf 50 jaar.

Sjaar Janssen, telefoon 0478 63 64 85
www.seniorenvenray.nl/
www.smakt-holthees.nl/activiteiten-in-smakt-holthees.html
.

 

Wensbus Vredepeel-Merselo

De Wensbus van Vredepeel-Merselo rijdt voor heel gemeente Venray van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Dit is voor bezoekjes/activiteiten/afspraken en dergelijke. Mensen uit Vredepeel-Merselo hebben voorrang op ritten. U moet een rit minimaal 1 dag van tevoren aanvragen. U kunt een rit reserveren van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur of tussen 18.00 en 19.00 uur.

telefoon 06 27 03 29 57
wensbus@gmail.com

 

Algemene hulpdienst Venray

De Hulpdienst kan helpen in gevallen en omstandigheden, waar hulp het karakter heeft van 'even hulp bieden' of 'even bijspringen'. Iedere dag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur is het Meldpunt bereikbaar onder telefoonnummer 0478 58 4444.

Elke dag na 16.30 uur en in het weekend kunt u via de voicemail dringende vragen inspreken. De hulp is meestal gratis. U moet wel de onkosten van de vrijwilliger betalen. Zoals kosten voor gereedschap, materiaal en benzine.

 

Administratiehulp PLIV

Heeft u hulp nodig met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren? Neem dan contact op met het PLIV (platform lage inkomens Venray).

Mozartstraat 20B, 5802 HP Venray
Telefoon 0478 58 13 32
www.pliv.nl

 

Synthese: welzijnsorganisatie voor ondersteuning

Algemeen maatschappelijk werk, gezinscoach, ouderenadviseur, mantelzorg.

De ouderenadviseur kan u helpen u weg te zoeken in de wirwar van regels, regelingen en voorzieningen. Ook kunnen ze helpen bij het keukentafelgesprek. 

Thuisadministratie kan u helpen met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren.

telefoon 0478 517 300
www.synthese.nl/locaties/venray

 

Hobby-, creatieve en ICT-activiteiten voor volwassen en senioren

  • Bij 'Doen' in Venray kunnen alle volwassenen terecht voor diverse activiteiten.

Prins Bernardstraat 12a, Venray

www.doenvenray.nl

  • De Kemphaan in Venray organiseert diverse activiteiten voor senioren

Kennedyplein 1, 5801 VH Venray

Website www.dekemphaanvenray.nl

  • Biblionu Venray geeft cursus Digisterker om stap voor stap veilig informatie te vinden en digitaal zaken te doen met de overheid, voor mensen die kunnen omgaan met een computer. Voor wie eerst meer wil leren over computergebruik heeft de bibliotheek de cursus Klik&tik. Aanmelden via e-mailadres info@biblionu.nl of bel naar 0478 58 19 70.
    www.biblionu.nl/cursussen/digisterker

 

Eetpunt Holthees/Smakt in zaal ’t Trefpunt

Iedere eerste dinsdag van de maand, vanaf 17.00 uur. Voor alle inwoners van de dorpen Holthees en Smakt. Gildestraat 40

Data en andere eetpunten in de gemeente Venray staan op de site van senioren Venray: www.cvo-venray.nl

 

Wijkverpleegkundige

Een wijkverpleegkundige helpt u bijvoorbeeld bij het opstaan en douchen. Of bij het geven van injecties. Een wijkverpleegkundige geeft u ook medische zorg, als dat nodig is. Als u verpleging of verzorging nodig heeft, kunt u zelf contact opnemen met de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige kijk wat nodig is en helpt u om de zorg te regelen.

Wijkteam Smakt: Shirley van Meijgaarden
telefoon 06 20 76 44 59
Shirley.van.meijgaarden@dezorggroep.nl

 

Wijkteam

Het wijkteam, bestaande uit gemeente/politie/wonen Limburg/synthese/MEE/wijkverpleegkundige e.d. staat voor u klaar om samen met u een antwoord te zoeken op al uw vragen op het gebied van veiligheid, leefbaarheid en welzijn.

www.wijkteamvenray.nl/kerkdorpen/wijknieuws

 

Zorghuis Smakt

Zorghuis Smakt ondersteunt u in het behouden en verbeteren van uw welzijn en gezondheid in een vertrouwende omgeving. Zorghuis Smakt is toegankelijk voor iedereen met een zorgvraag. Een eigen plekje zoals thuis. Onze zorg is persoonlijk en sluit zo veel mogelijk aan bij wat u gewend bent. Ook tijdelijk verblijf is mogelijk op basis van WLZ-indicatie, bijvoorbeeld na een operatie, bij ziekte of voor palliatieve zorg.

Sint Jozeflaan 56
telefoon 088 505 70 70
smakt@zorghuisnederland.nl
www.zorghuisnederland.nl/zorghuis-smakt

 

Vrouwenvereniging Holthees-Smakt

Mw. C. Claessens te Holthees
telefoon 0478 63 65 37
jjhclaessens@zigoo.nl

 

Spreekuren 'Hulp bij financiën'

Goed omgaan met financiën is niet altijd makkelijk. De zorgverzekering, de hypotheek of huur of het telefoonabonnement zijn allemaal uitgaven die in balans moeten blijven met uw inkomen. De spreekuren zijn voor alle inwoners van de gemeente Venray met een vraag over financiën. Kijk voor de mogelijkheden op de website van de gemeente Venray.

 

Meer organisaties vindt u op de algemene hulpwijzer.