Tandarts

Heeft u of uw kind geen tandarts?

Een tandarts bij u in de buurt vindt u in de Telefoongids, de (digitale) gemeentegids of op internet. Meld u aan als patiënt. Neem bij uw eerste bezoek het pasje van de ziektekostenverzekering en een identiteitsbewijs mee. Meld uw kind aan bij een tandarts vanaf het tweede jaar.

Heeft u met spoed een tandarts nodig? Bel dan het spoednummer van uw tandarts. Kijk op de website van uw tandarts voor meer informatie. Staat u nog niet ingeschreven bij een tandarts? Houd er rekening mee dat u de kosten dan mogelijk direct moet betalen.

Bent u of is uw kind bang voor de tandarts? Misschien is een angsttandarts iets voor u of uw kind. Kijk op de website van Zorgkaart Nederland voor een angsttandarts. Probeer uw kind op jonge leeftijd te laten wennen aan de tandarts. Neem uw kind bijvoorbeeld mee als u zelf voor controle gaat. Op Alles over het gebit leest u meer tips over angst voor de tandarts bij kinderen.

Alles over het gebit - angst voor de tandarts

Zorgkaart Nederland - angsttandartsen

Bent u op zoek naar informatie over de verzorging van het gebit?

Op de website Alles over het gebit vindt u informatie over de verzorging van uw gebit en dat van uw kind. Of vraag advies aan een mondhygiënist. Vraag uw tandarts om een doorverwijzing of maak zelf een afspraak.

Alles over het gebit

Heeft u of uw kind een beugel nodig?

Zoek een orthodontist in de buurt. Vraag uw tandarts om een doorverwijzing of meld u of uw kind aan bij de orthodontist van uw keuze. Informeer eerst bij uw zorgverzekeraar welke kosten worden vergoed.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Orthodontistenpraktijk Venray

Hoogakker
17
5802 MA
Venray

Wilt u weten wat uw zorgverzekering vergoedt?

Uw zorgverzekering betaalt de kosten van uw huisarts, het ziekenhuis, en de meeste geneesmiddelen. Kosten voor extra’s als de tandarts, logopedie en fysiotherapie worden soms deels vergoed. Wel geldt er eerst een eigen risico. Gebitsverzorging voor kinderen tot 18 jaar door de gewone tandarts zit in de basisverzekering. Beugels, kronen, implantaten en bruggen zijn niet verzekerd in de basisverzekering. Kijk op Alles over het gebit voor meer informatie.

Wilt u een betere dekking? Sluit dan een aanvullende verzekering af. Op de websites van Rijksoverheid en uw zorgverzekeraar vindt u een overzicht van wat wel en niet in het basispakket zit.

Voor uitleg over de zorgverzekering kijkt u op de website Uitleg Zorgverzekering.

Alles over het gebit

Rijksoverheid - basispakket zorgverzekering

Uitleg zorgverzekering

Rijksoverheid - eigen risico zorgverzekering