Veltum

Activiteiten algemeen

Op deze website vindt u een overzicht van activiteiten en organisaties in Venray: www.wijkactiviteitenvenray.nl

Voor uw wijk Veltum vindt u ze op www.wijkactiviteitenvenray.nl/veltum/activiteiten

 

Venray Beweegt

Legt verbindingen tussen sport, beweging en gezondheid.

www.venraybeweegt.nl

 

Activiteiten voor senioren

Op de site van Senioren Venray vindt u allerlei activiteiten voor senioren in uw dorp. Kijk op de site onder activiteiten-vaste activiteiten en kies over welke activiteit u informatie wilt hebben. Per dorp staat genoemd wat en wanneer iets georganiseerd wordt.

www.cvo-venray.nl

 

Ouderenadviseur

De ouderenadviseur kan u helpen uw weg te zoeken in de wirwar van regels, financiën, regelingen en voorzieningen zoals WMO, vervoer, gezondheid en sociaal isolement. 

De ouderenadviseur voor Veltum bereikt u via Synthese, telefoon 0478 51 73 00.
www.synthese.nl/locaties/venray

Op de site van Senioren Venray vindt u een overzicht met vrijwillige ouderenadviseurs in Venray: www.cvo-venray.nl/ouderenadviseurs

 

KBO Venray

KBO staat voor ontmoeting en omzien naar elkaar.  Bij de KBO kunt u terecht voor allerlei vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën.  KBO Venray organiseert regelmatig gezamenlijke activiteiten voor mensen vanaf 55 jaar, activiteiten en meer informatie vindt u op deze website:      www.kbovenray.nl

De Kemphaan, Kennedeyplein 1, 5801 VH Venray

 

Eetpunt

WOC ‘t Schöpke (De Zorggroep), Veltumse Kleffen 68

Dagelijks van 11.30 uur tot 13.30 uur. Voor iedereen. Kosten op maandag t/m zaterdag € 8,80 en op zondag € 11,40. Op vertoon van Groene Kruispas krijgt u korting.

Data en andere eetpunten in de gemeente Venray staan op de site van senioren Venray: https://cvo-venray.nl/

Algemene hulpdienst Venray

De Hulpdienst kan helpen in gevallen en omstandigheden, waar hulp het karakter heeft van 'even hulp bieden' of 'even bijspringen'. Iedere dag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur is het Meldpunt bereikbaar onder telefoonnummer 0478 58 4444.

Elke dag na 16.30 uur en in het weekend kunt u via de voicemail dringende vragen inspreken. De hulp is meestal gratis. U moet wel de onkosten van de vrijwilliger betalen. Zoals kosten voor gereedschap, materiaal en benzine.

 

Administratiehulp PLIV

Heeft u hulp nodig met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren? Neem dan contact op met het PLIV (platform lage inkomens Venray).

Mozartstraat 20B, 5802 HP Venray
telefoon 0478 58 13 32
www.pliv.nl

 

Synthese: welzijnsorganisatie voor ondersteuning

Algemeen maatschappelijk werk, gezinscoach, ouderenadviseur, mantelzorg.

De ouderenadviseur kan u helpen u weg te zoeken in de wirwar van regels, regelingen en voorzieningen. Ook kunnen ze helpen bij het keukentafelgesprek. 

Thuisadministratie kan u helpen met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren.

telefoon 0478 517 300
www.synthese.nl/locaties/venray

 

Hobby-, creatieve en ICT-activiteiten voor volwassen en senioren

  • Bij 'Doen' in Venray kunnen alle volwassenen terecht voor diverse activiteiten.

Prins Bernardstraat 12a, Venray
www.doenvenray.nl

  • De Kemphaan in Venray organiseert diverse activiteiten voor senioren

Kennedyplein 1, 5801 VH Venray
Website www.dekemphaanvenray.nl

  • Biblionu Venray geeft cursus Digisterker om stap voor stap veilig informatie te vinden en digitaal zaken te doen met de overheid, voor mensen die kunnen omgaan met een computer. Voor wie eerst meer wil leren over computergebruik heeft de bibliotheek de cursus Klik&tik. Aanmelden via e-mailadres info@biblionu.nl of bel naar 0478 58 19 70.

    www.biblionu.nl/cursussen/digisterker

 

Wijkteam

Het wijkteam, bestaande uit gemeente/politie/wonen Limburg/synthese/MEE/wijkverpleegkundige e.d. staat voor u klaar om samen met u een antwoord te zoeken op al uw vragen op het gebied van veiligheid, leefbaarheid en welzijn.

https://www.wijkteamvenray.nl/veltum/wijknieuws/

 

Wijkverpleegkundige

Een wijkverpleegkundige helpt u bijvoorbeeld bij het opstaan en douchen. Of bij het geven van injecties. Een wijkverpleegkundige geeft u ook medische zorg, als dat nodig is. Als u verpleging of verzorging nodig heeft, kunt u zelf contact opnemen met de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige kijk wat nodig is en helpt u om de zorg te regelen.

ashearts@proteion.nl
telefoon 06 15 87 09 52
https://www.wijkteamvenray.nl/veltum/wie-zijn-wij/

 

Inloopmiddag

Het wijkteam organiseert iedere 1e dinsdag van de maand een inloopochtend van 10.30–11.30 uur  in wijkcentrum ’t Schöpke. Onder het genot van een kopje koffie maken wij graag kennis met u en kunt u bij ons terecht met al uw vragen.

veltum@wijkteamvenray.nl

 

Buurtcirkel

Bij: ’t Schöpke, wijkontmoetingscentrum Veltum. Een buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Door je bij de buurtcirkel aan te sluiten leer je nieuwe buurtgenoten kennen.

 

Spreekuren 'Hulp bij financiën'

Goed omgaan met financiën is niet altijd makkelijk. De zorgverzekering, de hypotheek of huur of het telefoonabonnement zijn allemaal uitgaven die in balans moeten blijven met uw inkomen. De spreekuren zijn voor alle inwoners van de gemeente Venray met een vraag over financiën. Kijk voor de mogelijkheden op de website van de gemeente Venray.

 

Activiteiten voor mensen met een beperking:

http://iedereenkansporten.nl/

https://www.unieksporten.nl/

 

Zonnebloem ROOY

De activiteitenkalender en nieuws vindt u op https://www.zonnebloem.nl/rooy

Contactpersoon: Agnes Coumans, telefoon 06 34 85 42 65

 

Meer organisaties vindt u op de algemene hulpwijzer.