Vlakwater Molenklef

Wijkraad Vlakwater

Hier vindt u informatie over de wijk, wijkraad en evenementen. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief waar actuele thema’s en activiteiten vermeld staan.
Op de website kunt u de Veiligheidskaart Vlakwater bekijken. Op de kaart informatie over de bereikbaarheid van wijkagent, straatcoaches en hulp van de gemeente.

www.vlakwater.org

 

Facebookgroep over veiligheid in wijk Molenklef

nl-nl.facebook.com/people/Molenklef-Veilig

 

Activiteiten algemeen

Op deze website vindt u een overzicht van activiteiten en organisaties in de gemeente Venray: www.wijkactiviteitenvenray.nl

Voor Vlakwater vindt u ze op www.wijkactiviteitenvenray.nl/vlakwater/activiteiten

 

Venray Beweegt

Legt verbindingen tussen sport, beweging en gezondheid.

www.venraybeweegt.nl

 

Activiteiten voor senioren

Op de site van Senioren Venray vindt u allerlei activiteiten voor senioren in uw dorp. Kijk op de site onder activiteiten-vaste activiteiten en kies over welke activiteit u informatie wilt hebben. Per dorp staat genoemd wat en wanneer iets georganiseerd wordt.

www.cvo-venray.nl

 

KBO Venray

KBO staat voor ontmoeting en omzien naar elkaar.  Bij de KBO kunt u terecht voor allerlei vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën.  KBO Venray organiseert regelmatig gezamenlijke activiteiten voor mensen vanaf 55 jaar, activiteiten en meer informatie vindt u op deze website:      www.kbovenray.nl

De Kemphaan, Kennedeyplein 1, 5801 VH Venray

 

Algemene hulpdienst Venray

De Hulpdienst kan helpen in gevallen en omstandigheden, waar hulp het karakter heeft van 'even hulp bieden' of 'even bijspringen'. Iedere dag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur is het Meldpunt bereikbaar onder telefoonnummer 0478 58 4444.

Elke dag na 16.30 uur en in het weekend kunt u via de voicemail dringende vragen inspreken. De hulp is meestal gratis. U moet wel de onkosten van de vrijwilliger betalen. Zoals kosten voor gereedschap, materiaal en benzine.

 

Administratiehulp PLIV

Heeft u hulp nodig met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren? Neem dan contact op met het PLIV (platform lage inkomens Venray).

Mozartstraat 20B, 5802 HP Venray
telefoon 0478 58 13 32
www.pliv.nl

 

Synthese: welzijnsorganisatie voor ondersteuning

Algemeen maatschappelijk werk, gezinscoach, ouderenadviseur, mantelzorg.

De ouderenadviseur kan u helpen u weg te zoeken in de wirwar van regels, regelingen en voorzieningen. Ook kunnen ze helpen bij het keukentafelgesprek. 

Thuisadministratie kan u helpen met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren.

telefoon 0478 517 300
www.synthese.nl/locaties/venray

 

Hobby-, creatieve en ICT-activiteiten voor volwassen en senioren

  • Bij 'Doen' in Venray kunnen alle volwassenen terecht voor diverse activiteiten.

Prins Bernardstraat 12a, Venray
www.doenvenray.nl

  • De Kemphaan in Venray organiseert diverse activiteiten voor senioren

Kennedyplein 1, 5801 VH Venray
Website www.dekemphaanvenray.nl

  • Biblionu Venray geeft cursus Digisterker om stap voor stap veilig informatie te vinden en digitaal zaken te doen met de overheid, voor mensen die kunnen omgaan met een computer. Voor wie eerst meer wil leren over computergebruik heeft de bibliotheek de cursus Klik&tik. Aanmelden via e-mailadres info@biblionu.nl of bel naar 0478 58 19 70.

    www.biblionu.nl/cursussen/digisterker

 

Wijkteam Veltum

Het wijkteam, bestaande uit gemeente/politie/wonen Limburg/synthese/MEE/wijkverpleegkundige e.d. staat voor u klaar om samen met u een antwoord te zoeken op al uw vragen op het gebied van veiligheid, leefbaarheid en welzijn.

www.wijkteamvenray.nl/veltum

 

Wijkverpleegkundige

U kunt bij de wijkverpleegkundige terecht voor vragen op gebied van zorg en welzijn. Dit kunnen vragen zijn over eenzaamheid, vervoer of lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar ook voor vragen over bijvoorbeeld opvoeden, financiën of veiligheid in en om het huis denken hun met u mee. Als u verpleging, medische zorg of persoonlijke verzorging nodig heeft, kunt u zelf contact opnemen met de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige kijk wat nodig is en helpt u om de zorg te regelen.

shirley.van.meijgaarden@dezorggroep
telefoon 06 20 76 44 59
www.wijkteamvenray.nl/kerkdorpen/wie-zijn-wij

 

Activiteiten voor mensen met een beperking:

www.iedereenkansporten.nl

www.unieksporten.nl

 

Zonnebloem ROOY

De activiteitenkalender en nieuws vindt u op www.zonnebloem.nl/rooy

Contactpersoon: Agnes Coumans, telefoon 06 34 85 42 65

 

Spreekuren 'Hulp bij financiën'

Goed omgaan met financiën is niet altijd makkelijk. De zorgverzekering, de hypotheek of huur of het telefoonabonnement zijn allemaal uitgaven die in balans moeten blijven met uw inkomen. De spreekuren zijn voor alle inwoners van de gemeente Venray met een vraag over financiën. Kijk voor de mogelijkheden op de website van de gemeente Venray.

 

Hospice Venray Zenit

Hospice Zenit is het centrum voor palliatieve terminale zorg in Venray. Ongeneeslijk zieke mensen brengen er in een huiselijke omgeving hun laatste levensdagen door. Naasten zijn er, net als thuis, voor gezelschap, hulp en zorg. Verpleegkundigen en vrijwilligers geven er, ingevuld naar wensen en behoeften van de gasten, de best mogelijke zorg en ondersteuning.

Op deze website staat informatie over hospice Zenit: www.hospicezenit.nl

Coördinator: Cis van Deurssen, telefoon 0478 55 14 34
Hoenderstraat 95-E, Venray

 

Logeerhuis De Kapstok

De kapstok ondersteunt mantelzorgers door degene waarvoor wordt gezorgd bij ons te laten logeren. De taken die de mantelzorger thuis vervult, nemen wij voor een korte periode over. De mantelzorger kan even op adem komen, op vakantie gaan, of om wat voor reden dan ook de zorg even overdragen.

telefoon 0478 782 555 of 06 19 66 39 04
www.logeerhuiskapstok.nl

 

Schuttersveld

Meerdere zorg organisaties vinden onderdak in het Schuttersveld zoals METggz, Bureau Andersom, Unik, de kapstok en Wauw speciaal voor jou.  

 

Jong Nederland

Een jeugdvereniging voor sport, spel, creativiteit etc.

www.jongnederlandvenray.nl
Kempweg 162, 5801 VV Venray

 

Zorgboerderij boer Hans

Op de boerderij komen elke week tussen 35 en 40 hulpboeren. Zij helpen met de activiteiten in en rond de boerderij. Dit varieert van schoffelen tot koffie zetten en van prei poten tot kippen voeren.

Kiekweg 1, Venray
telefoon 0478 58 52 25
www.zorgboerderijboerhans.nl

 

Meer organisaties vindt u op de algemene hulpwijzer.