Ysselsteyn

Dorpsraad Ysselsteyn en dorpsblad Ysselsteyns Nieuwsblad

De Dorpsraad heeft het doel om het algemeen belang te behartigen en zich in te zetten voor de leefbaarheid in Ysselsteyn. Het is bovendien het overlegorgaan voor het contact tussen de bewoners van Ysselsteyn en de gemeente Venray.

Op de website van de dorpsraad staat informatie over Ysselsteyn. Er is ook een agenda van alle activiteiten van de verschillende verenigingen en organisaties in het dorp.

'Het Ysselsteyns Nieuwsblad' is het dorpsblad van Ysselsteyn. Hierin staan ook actuele activiteiten van alle verenigingen in Ysselsteyn. Contactgegevens van het nieuwsblad staan ook op ondergenoemde site.

www.ysselsteyn.com

 

Dorpsondersteuner Ysselsteyn

De dorpsondersteuner is de persoon die mensen vooruit helpt die met een vraag zitten. Het maakt niet uit of je jong of oud bent. De vraag kan gaan over iets waar je even geen oplossing voor hebt of misschien heb je een steuntje in de rug nodig.
Het kan gaan over zorg en ondersteuning, eenzaamheid, jeugd en gezin, meedoen en vrijwilliger, taal en leren integratie, gezondheid en mantelzorg of mobiliteit. Geen vraag is te gek! De dorpsondersteuner zal samen met de vraagsteller op zoek gaan naar mogelijkheden en/of oplossingen. Hierbij wordt eerst gekeken in eigen kring en het bestaande netwerk. Mocht professionele hulp nodig zijn, helpt de dorpsondersteuner de juiste richting te kiezen. Vanuit vragen kunnen nieuwe initiatieven ontstaan. De inzet van de dorpsondersteuner is geheel gratis, waardoor het een laagdrempelige manier van ondersteuning is.

Linda Custers-Jansen
dorpsondersteuner.ysselsteyn@outlook.com
telefoon 06 30 57 77 16
www.ysselsteyn.com/maatschappelijkeondersteuningysselsteyn

 

Activiteiten algemeen

Op deze website vindt u een overzicht van activiteiten en organisaties in Venray: www.wijkactiviteitenvenray.nl

Voor Ysselsteyn vindt u ze op www.wijkactiviteitenvenray.nl/ysselsteyn/activiteiten

 

Venray Beweegt

Legt verbindingen tussen sport, beweging en gezondheid.

www.venraybeweegt.nl

 

Activiteiten voor senioren

Op de site van de Centrale van Ouderenverenigingen uit Venray (Senioren Venray) vindt u allerlei activiteiten voor senioren in uw dorp. Kijk op de site onder activiteiten-vaste activiteiten en kies over welke activiteit u informatie wilt hebben. Per dorp staat genoemd wat en wanneer iets georganiseerd wordt.

www.cvo-venray.nl

 

KBO Ysselsteyn

KBO staat voor ontmoeting en omzien naar elkaar.  Bij de KBO kunt u terecht voor allerlei vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën.  KBO Ysselsteyn organiseert regelmatig gezamenlijke activiteiten voor mensen vanaf 55 jaar. Deze activiteiten staan in het Ysselsteyns Nieuwsblad.

Contactpersoon: mevrouw I. van Vegchel-Flinsenberg, telefoon 0478 54 17 86

 

Eetpunt

In het gemeenschapshuis is een eetpunt voor senioren vanaf 55 jaar, alleenstaanden en mensen met een indicatie uit Ysselsteyn en Vredepeel.

Iedere vrijdag vanaf 11.00 uur. Kosten € 7,50
Smelehof, Puttenweg 2

Data staan in het Ysselsteyns Nieuwsblad en op de website van Senioren Venray: www.cvo-venray.nl

 

Wensbus

Iedereen uit Ysselsteyn, ook rolstoelgebruikers, kunnen gebruik maken van de wensbus. Afspraken kunt u maken via 06-27408338 op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur Wijzigingen geeft u door aan de chauffeur, telefoon 06 45 68 81 97

wensbusysselsteyn@outlook.com

 

Algemene hulpdienst Venray

De Hulpdienst kan helpen in gevallen en omstandigheden, waar hulp het karakter heeft van 'even hulp bieden' of 'even bijspringen'. Iedere dag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur is het Meldpunt bereikbaar onder telefoonnummer 0478 58 4444.

Elke dag na 16.30 uur en in het weekend kunt u via de voicemail dringende vragen inspreken. De hulp is meestal gratis. U moet wel de onkosten van de vrijwilliger betalen. Zoals kosten voor gereedschap, materiaal en benzine.

 

Administratiehulp PLIV

Heeft u hulp nodig met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren? Neem dan contact op met het PLIV (platform lage inkomens Venray).

Mozartstraat 20B, 5802 HP Venray
telefoon 0478 58 13 32
www.pliv.nl

 

Synthese: welzijnsorganisatie voor ondersteuning

Algemeen maatschappelijk werk, gezinscoach, ouderenadviseur, mantelzorg.

De ouderenadviseur kan u helpen u weg te zoeken in de wirwar van regels, regelingen en voorzieningen. Ook kunnen ze helpen bij het keukentafelgesprek. 

Thuisadministratie kan u helpen met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren.

telefoon 0478 517 300
www.synthese.nl/locaties/venray

 
 

Hobby-, creatieve en ICT-activiteiten voor volwassen en senioren

  • Bij 'Doen' in Venray kunnen alle volwassenen terecht voor diverse activiteiten.

Prins Bernardstraat 12a, Venray
www.doenvenray.nl

  • De Kemphaan in Venray organiseert diverse activiteiten voor senioren

Kennedyplein 1, 5801 VH Venray
Website www.dekemphaanvenray.nl

  • Biblionu Venray geeft cursus Digisterker om stap voor stap veilig informatie te vinden en digitaal zaken te doen met de overheid, voor mensen die kunnen omgaan met een computer. Voor wie eerst meer wil leren over computergebruik heeft de bibliotheek de cursus Klik&tik. Aanmelden via e-mailadres info@biblionu.nl of bel naar 0478 58 19 70.

    www.biblionu.nl/cursussen/digisterker

 

Wijkverpleegkundige

Een wijkverpleegkundige helpt u bijvoorbeeld bij het opstaan en douchen. Of bij het geven van injecties. Een wijkverpleegkundige geeft u ook medische zorg, als dat nodig is. Als u verpleging of verzorging nodig heeft, kunt u zelf contact opnemen met de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige kijk wat nodig is en helpt u om de zorg te regelen.

Shirley van Meijgaarden
e-mail Shirley.van.meijgaarden@dezorggroep.nl
telefoon 06 20 76 44 59
www.wijkteamvenray.nl/kerkdorpen/wie-zijn-wij

 

Activiteiten voor mensen met een beperking

www.iedereenkansporten.nl

www.unieksporten.nl

 

Zorghuus

't Zorghuus is een burgerinitiatief voor kleinschalig wonen in Ysselsteyn verder is t Zorghuus een nieuw thuis voor mensen die graag samen wonen en samen leven in hun vertrouwde dorpse sfeer.

Binnen 't Zorghuus wonen de bewoners in drie groepen. In 't vurste en in 't Achterste huus wonen mensen met dementie en bij Os thuus wonen mensen met een verstandelijke en of meervoudige beperking.

Lovinckplein 7
5813 CC Ysselsteyn
telefoon 0478 72 96 00
info@zorghuus.nl
www.zorghuus.nl

 

Vrouwenkracht Ysselsteyn

Organiseert actieve, creatieve, educatieve en sociale activiteiten gemiddeld 2 maal in de maand. Voor alle vrouwen jong en oud uit Ysselsteyn

vkysselsteyn@gmail.com
www.vkysselsteyn.nl
Facebook: VrouwenKrachtYsselsteyn
telefoon 0493 52 93 69

 

Activiteiten voor kinderen en jeugd

In Ysselsteyn is een jongerensoos  Jera. Kijk op de website voor de activiteiten. Er is ook een Facebookpagina.

www.jera70.nl/proftaak
info@jera70.nl

 

Spreekuren 'Hulp bij financiën'

Goed omgaan met financiën is niet altijd makkelijk. De zorgverzekering, de hypotheek of huur of het telefoonabonnement zijn allemaal uitgaven die in balans moeten blijven met uw inkomen. De spreekuren zijn voor alle inwoners van de gemeente Venray met een vraag over financiën. Kijk voor de mogelijkheden op de website van de gemeente Venray.

 

Meer organisaties vindt u op de algemene hulpwijzer.