Vraag hulp aan vrienden, familie of kennissen.
Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Dan kunt u hulp krijgen van een professionele cliëntondersteuner. De hulp van een cliëntondersteuner is gratis en onafhankelijk.
De cliëntondersteuner helpt u met:
Is die hulp niet genoeg? Schakel dan een mantelzorgmakelaar in. U vindt een mantelzorgmakelaar op de website van de Beroepsvereniging Mantelzorgmakelaars. Een mantelzorgmakelaar is niet gratis. Misschien vergoedt uw zorgverzekering de kosten. Vraag ernaar bij uw zorgverzekeraar.
MEE helpt alle inwoners van Venray met het vinden van zorg en ondersteuning. Kijk op hun website voor meer informatie. Of vraag ernaar bij het wijkteam. Een ouderenadviseur kan ook uw cliëntondersteuner zijn. Een ouderenadviseur vindt u bij de Centrale van Ouderenverenigingen.
MEE helpt alle inwoners van Venray met het vinden van zorg en ondersteuning. MEE denkt altijd vanuit uw belang en is onafhankelijk van zorgaanbieders.
U kunt bij MEE terecht voor vragen en problemen op het gebied van:
Soms heeft u extra hulp en zorg nodig om zelfstandig te kunnen wonen. De gemeente helpt bij het krijgen van de juiste zorg. In een keukentafelgesprek bekijkt u samen wat u nodig heeft. De gemeente besluit welke ondersteuning u krijgt. Dat kan bijvoorbeeld zijn:
Geld voor zorg in huis komt van de gemeente. De gemeente geeft op twee manieren geld.
Bent u 18 jaar of ouder, dan betaalt u een eigen bijdrage voor de kosten van de zorg in huis. Bereken de hoogte van de eigen bijdrage op de website van het CAK.
Zit u in de laatste fase van uw leven en blijft u graag thuis wonen? Neem dan contact op met VPTZ.
Bent u op zoek naar hulp in de huishouding, persoonlijke verzorging of ondersteunende begeleiding? Op deze site vindt u alle informatie om uw hulp aan te vragen.
Neemt u telefonisch contact op? Kies dan voor '1' in het menu.
Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg - Noordelijk Noord-Limburg (VPTZ-NNL)
Motto van de VPTZ is ‘niemand hoeft alleen te zijn in de laatste fase van het leven’.
VPTZ ontlast mantelzorgers in de zorg voor een naaste in de laatste levensfase door het bieden van gratis ondersteuning in de vorm van waken (overdag en/of in de nacht) in de regio Venray, Horst aan de Maas, Bergen en Gennep. De hulp wordt geboden door hiervoor opgeleide vrijwilligers. VPTZ-NNL zoekt voortdurend nieuwe vrijwilligers voor haar dienstverlening. VPTZ NNL is aangesloten bij de landelijke koepel.
Misschien bent u niet tevreden over hoe u wordt geholpen. Of een product doet het niet goed. Dan kunt u een klacht indienen.
Komt u er zelf niet uit? Vraag een cliëntondersteuner om hulp. Cliëntondersteuning is gratis. De cliëntondersteuner bekijkt altijd wat voor u het beste is.
Kijk ook op de website van de Nationale Ombudsman voor meer informatie.
U maakt bezwaar als u het niet eens bent met een besluit van bijvoorbeeld:
Een besluit kan gaan over zorg die u heeft aangevraagd of over geld. Een besluit ontvangt u altijd in een brief. In de brief staat ook hoe u bezwaar maakt. Of kijk op de website van de organisatie.
Zorg ervoor dat u op tijd bezwaar maakt. In de brief met het besluit staat hoeveel tijd u heeft om bezwaar te maken.
Komt u er zelf niet uit? Vraag een cliëntondersteuner om hulp. Cliëntondersteuning is gratis. De cliëntondersteuner bekijkt altijd wat het beste is voor u. Vraag ernaar bij MEE Venray of het wijkteam. Een ouderenadviseur kan ook uw cliëntondersteuner zijn. Een ouderenadviseur vindt u bij de Centrale van Ouderenverenigingen.
Of ga langs bij het Sociaal juridisch spreekuur in de Bibliotheek Venray.
U kunt ook rechtshulp vragen aan het Juridisch Loket. Kijk op de website voor voorbeeldbrieven of neem contact op.
Kijk voor meer informatie ook op de website van de Nationale Ombudsman.
MEE helpt alle inwoners van Venray met het vinden van zorg en ondersteuning. MEE denkt altijd vanuit uw belang en is onafhankelijk van zorgaanbieders.
U kunt bij MEE terecht voor vragen en problemen op het gebied van:
Dit spreekuur is een samenwerking tussen Sociaal Werk Nederland, de Bibliotheek Venray en Synthese.
Mensen kunnen gratis terecht in de bibliotheek voor al hun sociaal juridische vragen en zorgen. Wetten en regels zijn lang niet altijd duidelijk. Soms kan iemand daar wel wat hulp bij gebruiken.
Het sociaal juridisch spreekuur is iedere dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 13.00 uur.
Gratis persoonlijk advies voor iedereen met een laag inkomen.