Bijscholen

Op de website Taal voor het Leven vindt u oefeningen en cursussen. Ook kunt u er een taalvrijwilliger vinden. Een taalvrijwilliger is iemand die u helpt met lezen en schrijven. Oefen uw spelling op de websites Beter Spellen of Spelling.nl.

Bij Gilde Educatie vindt u cursussen Nederlands. Er zijn cursussen voor mensen met Nederlands als hun eerste taal, die noemen we NT1. Is Nederlands niet uw eerste taal? Dan kunt u een cursus NT2 doen.

Bibliotheek Venray organiseert ook regelmatig cursussen en activiteiten, zoals het Taalcafé. In het Taalcafé kunt u op een leuke manier samen de Nederlandse taal oefenen. Neem contact op met de bibliotheek voor meer informatie.

Bij EVA Vrouwencentrum worden ook verschillende cursussen georganiseerd voor vrouwen om de Nederlandse taal te leren.

Heeft u moeite met taal omdat u afasie heeft? U kunt terecht bij Afasiecentrum Noord-Limburg.

Beter Spellen

Website
www.beterspellen.nl

Onderwijs voor volwassenen heet voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Via vavo kunt u een diploma of deelcertificaat halen op vmbo-tl, havo- of vwo-niveau. Kijk op de website van Rijksoverheid voor meer informatie.

Het aanbod van cursussen is heel groot. Kijk eens bij LOI, NTI of NHA.


Tips en uitleg over een cv, vacatures vinden, sollicitatiebrief en een sollicitatiegesprek vindt u op de website Werk.nl. Daar kunt u in de digitale Werkmap uw cv, sollicitatiebrieven en afspraken bij elkaar houden.

Werk.nl

Website
www.werk.nl

Kijk eens op de website van de Nationale beroepengids. Daar vindt u een overzicht van alle opleidingen, cursussen en trainingen. De Open Universiteit heeft ook een groot aanbod. Kijk voor een vakopleiding bij u in de buurt op de website KiesMBO.

Weet u nog niet precies welke opleiding u wilt gaan doen? Doe dan een Beroepskeuzetest. Kijk ook op de websites Opleiding & Beroep.

Misschien krijgt u geld van de overheid voor het volgen van een opleiding. Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid - Nederland leert door en Rijksoverheid - STAP-budget.

Kijk ook op de website van Cursus en Training Noord-Limburg. DOEN! Activiteitencentrum Venray organiseert ook verschillende activiteiten.

De Volksuniversiteit heeft leuke creatieve en leerzame cursussen. Bijvoorbeeld over sociale vaardigheden, cultuur en wetenschap. U vindt er ook computer-, taal- en kookcursussen.

Bent u lid van de bibliotheek? Dan kunt u elk jaar 2 gratis online cursussen volgen. Kijk voor meer informatie op de website Online bibliotheek onder 'leren'.

Opleiding en Beroep

Website
www.opleidingenberoep.nl