Zorg en Advies

handen die elkaar vasthouden

Gemeenschapshuis Blitterswijck

Het gemeenschapshuis biedt onderdak aan verenigingen, initiatiefgroepen en activiteiten.

Op de website vindt u alle evenementen en/of activiteiten en verenigingen. Er is ook een agenda van alle activiteiten in het dorp. Gevestigd op Plein 4.

Algemene hulpdienst Venray

De Hulpdienst kan helpen in gevallen en omstandigheden, waar hulp het karakter heeft van 'even hulp bieden' of 'even bijspringen'. Iedere dag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur is het Meldpunt bereikbaar onder telefoonnummer 0478 58 4444.

Elke dag na 16.30 uur en in het weekend kunt u via de voicemail dringende vragen inspreken. De hulp is meestal gratis. U moet wel de onkosten van de vrijwilliger betalen. Zoals kosten voor gereedschap, materiaal en benzine.

Kerngroep Blitterswijck

Dorpsraad zet zich in voor actuele thema’s en vragen in het dorp.

Dorpsdagvoorziening Blitterswijck: de Huuskamer

Hier worden elke donderdagochtend van 10.00-13.00 activiteiten georganiseerd voor alle bewoners van Blitterswijck, in de Huuskamer van het gemeenschapshuis, zie activiteiten in het Dorpsjournaal. Heeft u behoefte aan begeleiding, ondersteuning of andere sociale contacten dan kunt u hier terecht voor hulp en advies. Ook mogelijkheid om een broodje met soep mee te eten.

  • Contactpersoon Tiny Arts
  • telefoon 0478 532 557

Synthese: welzijnsorganisatie voor ondersteuning

Algemeen maatschappelijk werk, gezinscoach, ouderenadviseur, mantelzorg.

De ouderenadviseur kan u helpen u weg te zoeken in de wirwar van regels, regelingen en voorzieningen. Ook kunnen ze helpen bij het keukentafelgesprek. Thuisadministratie kan u helpen met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren.

Wijkverpleegkundige

Een wijkverpleegkundige helpt u bijvoorbeeld bij het opstaan en douchen. Of bij het geven van injecties. Een wijkverpleegkundige geeft u ook medische zorg, als dat nodig is. Als u verpleging of verzorging nodig heeft, kunt u zelf contact opnemen met de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige kijkt wat nodig is en helpt u om de zorg te regelen, ook voor familie.