Zorg en advies Brukske

vader en zoon

Stichting Wijkcentrum MFC Brukske

De stichting heeft zich tot doel gesteld, het wijkcentrum in het MFC te exploiteren. In het wijkcentrum zijn ingerichte ruimtes aanwezig. waarin wijkgerichte activiteiten plaats kunnen vinden. Daarnaast biedt het wijkcentrum mogelijkheden voor het verhuren van vergaderruimtes, dagbesteding of dagopvang en heeft een speciaal Jeugdhonk met eigen ingang.

Het wijkcentrum draait volledig op vrijwilligers. en is een laagdrempelig ontmoetingscentrum in het midden van de wijk. De plaats van waar je kunt eten en drinken, een feestje kan vieren, vergaderingen houden en met je vereniging of club samen kunt zijn.

Het jeugdhonk is er voor de jeugd. In samenwerking met Synthese en de jongeren uit de wijk is het een ontmoetingsplaats voor, door en met jongeren.

Zie voor alle informatie en activiteiten:

Synthese: welzijnsorganisatie voor ondersteuning

Algemeen maatschappelijk werk, gezinscoach, ouderenadviseur, mantelzorg. De ouderenadviseur kan u helpen u weg te zoeken in de wirwar van regels, regelingen en voorzieningen. Ook kunnen ze helpen bij het keukentafelgesprek. 

Thuisadministratie kan u helpen met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren.

Wijkteam Brukske

Het wijkteam Brukske bestaat uit het Wijkplatform Brukske, wijkverpleegkundige, politie, opbouwwerker en maatschappelijk werker van Synthese, Wonen Limburg en de gemeente Venray.

Het wijkteam Brukske staat voor u klaar om samen met u een antwoord te zoeken op al uw vragen op het gebied van veiligheid, leefbaarheid en welzijn. U treft het wijkteam regelmatig in de wijk bij activiteiten in het wijkcentrum of bij de koffiebusmomenten. Elke maandagavond (behalve feestdagen) in het MFC Brukske van 18.00 - 20.00 uur. In de 'glazen ruimte' van Wonen Limburg. En elke donderdagmiddag van 14.00-17.00 uur met enkele teamleden in de wijk of het MFC aanwezig.

Hier vindt u de handhavingskaart met belangrijke telefoonnummers: www.brukske.nl/handhavingskaart-brukske

Wijkverpleegkundige

Een wijkverpleegkundige helpt u bijvoorbeeld bij het opstaan en douchen. Of bij het geven van injecties. Een wijkverpleegkundige geeft u ook medische zorg, als dat nodig is. Als u verpleging of verzorging nodig heeft, kunt u zelf contact opnemen met de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige kijkt wat nodig is en helpt u om de zorg te regelen.

Unik, locatie ‘t Brukske

Steunpunt Jeugdzorg
Kiosk 5, Venray
088 20 523 55
Contactpersoon: Heleen Walter
www.unik.nl