Zorg en Advies Castenray

2 mensen geven elkaar knuffel

Dorpsraad Castenray en dorpsblad De Schans

Hier vindt u alle evenementen en/of activiteiten en verenigingen. Er is ook een agenda van alle activiteiten in het dorp.

'De Schans' is het dorpsblad van Castenray. Hierin staan ook actuele activiteiten van alle verenigingen in Castenray.

KBO Castenray

KBO staat voor ontmoeting en omzien naar elkaar.  Bij de KBO kunt u terecht voor allerlei vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën.  KBO Castenray organiseert regelmatig gezamenlijke activiteiten voor mensen vanaf 55 jaar, deze activiteiten staan wekelijks in het dorpsblad de Schans.

  • Contactpersoon KBO: Franzis Classens, telefoon 0478 57 12 01
  • wimenfranzis@outlook.com

Algemene hulpdienst Venray

De Hulpdienst kan helpen in gevallen en omstandigheden, waar hulp het karakter heeft van 'even hulp bieden' of 'even bijspringen'. Iedere dag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur is het Meldpunt bereikbaar onder telefoonnummer 0478 58 4444.

Elke dag na 16.30 uur en in het weekend kunt u via de voicemail dringende vragen inspreken. De hulp is meestal gratis. U moet wel de onkosten van de vrijwilliger betalen. Zoals kosten voor gereedschap, materiaal en benzine.

Synthese: welzijnsorganisatie voor ondersteuning

Algemeen maatschappelijk werk, gezinscoach, ouderenadviseur, mantelzorg.

De ouderenadviseur kan u helpen u weg te zoeken in de wirwar van regels, regelingen en voorzieningen. Ook kunnen ze helpen bij het keukentafelgesprek. 

Thuisadministratie kan u helpen met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren.

Wijkverpleegkundige

Een wijkverpleegkundige helpt u bijvoorbeeld bij het opstaan en douchen. Of bij het geven van injecties. Een wijkverpleegkundige geeft u ook medische zorg, als dat nodig is. Als u verpleging of verzorging nodig heeft, kunt u zelf contact opnemen met de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige kijkt wat nodig is en helpt u om de zorg te regelen.

Residence de Stek

Het is een ontmoetings- en woonzorgcomplex  voor minder valide en invalide ouderen, gerealiseerd in de oude basisschool van Castenray.

www.dorpsraadcastenray.nl/de-stek-residence

Zonnebloem: Oicastrum (Oirlo, Castenray, Oostrum)

Activiteiten voor mensen met een beperking.  De activiteitenkalender en nieuws vindt u op www.zonnebloem.nl/venray​​​​​​​. Contactpersoon Nelly de Haas, telefoon 0478-583837.