Zorg en advies Smakt

KOV Smakt

Bij het KOV kunt u terecht voor allerlei vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën.
Ze organiseren ook activiteiten voor mensen vanaf 50 jaar.

Algemene hulpdienst Venray

De Hulpdienst kan helpen in gevallen en omstandigheden, waar hulp het karakter heeft van 'even hulp bieden' of 'even bijspringen'. Iedere dag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur is het Meldpunt bereikbaar onder telefoonnummer 0478 58 4444.

Elke dag na 16.30 uur en in het weekend kunt u via de voicemail dringende vragen inspreken. De hulp is meestal gratis. U moet wel de onkosten van de vrijwilliger betalen. Zoals kosten voor gereedschap, materiaal en benzine.

Synthese: welzijnsorganisatie voor ondersteuning

Algemeen maatschappelijk werk, gezinscoach, ouderenadviseur, mantelzorg.

De ouderenadviseur kan u helpen u weg te zoeken in de wirwar van regels, regelingen en voorzieningen. Ook kunnen ze helpen bij het keukentafelgesprek. Thuisadministratie kan u helpen met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren.

Wijkverpleegkundige

Een wijkverpleegkundige helpt u bijvoorbeeld bij het opstaan en douchen. Of bij het geven van injecties. Een wijkverpleegkundige geeft u ook medische zorg, als dat nodig is. Als u verpleging of verzorging nodig heeft, kunt u zelf contact opnemen met de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige kijk wat nodig is en helpt u om de zorg te regelen.

Wijkteam

Het wijkteam, bestaande uit gemeente/politie/wonen Limburg/synthese/MEE/wijkverpleegkundige e.d. staat voor u klaar om samen met u een antwoord te zoeken op al uw vragen op het gebied van veiligheid, leefbaarheid en welzijn. www.wijkteamvenray.nl/kerkdorpen/wijknieuws

Zorghuis Smakt

Zorghuis Smakt ondersteunt u in het behouden en verbeteren van uw welzijn en gezondheid in een vertrouwende omgeving. Zorghuis Smakt is toegankelijk voor iedereen met een zorgvraag. Een eigen plekje zoals thuis. Onze zorg is persoonlijk en sluit zo veel mogelijk aan bij wat u gewend bent. Ook tijdelijk verblijf is mogelijk op basis van WLZ-indicatie, bijvoorbeeld na een operatie, bij ziekte of voor palliatieve zorg.

Vrouwenvereniging Holthees-Smakt