Zorg Ysselsteyn

Zorghuus

't Zorghuus is een burgerinitiatief voor kleinschalig wonen in Ysselsteyn verder is t Zorghuus een nieuw thuis voor mensen die graag samen wonen en samen leven in hun vertrouwde dorpse sfeer.

Binnen 't Zorghuus wonen de bewoners in drie groepen. In 't vurste en in 't Achterste huus wonen mensen met dementie en bij Os thuus wonen mensen met een verstandelijke en of meervoudige beperking.

Wijkverpleegkundige

Een wijkverpleegkundige helpt u bijvoorbeeld bij het opstaan en douchen. Of bij het geven van injecties. Een wijkverpleegkundige geeft u ook medische zorg, als dat nodig is. Als u verpleging of verzorging nodig heeft, kunt u zelf contact opnemen met de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige kijk wat nodig is en helpt u om de zorg te regelen.

Synthese: welzijnsorganisatie voor ondersteuning

Algemeen maatschappelijk werk, gezinscoach, ouderenadviseur, mantelzorg.

De ouderenadviseur kan u helpen u weg te zoeken in de wirwar van regels, regelingen en voorzieningen. Ook kunnen ze helpen bij het keukentafelgesprek. 

Thuisadministratie kan u helpen met het ordenen van uw administratie of het invullen van formulieren.

Dorpsondersteuner Ysselsteyn

De dorpsondersteuner is de persoon die mensen vooruit helpt die met een vraag zitten. Het maakt niet uit of je jong of oud bent. De vraag kan gaan over iets waar je even geen oplossing voor hebt of misschien heb je een steuntje in de rug nodig. Het kan gaan over zorg en ondersteuning, eenzaamheid, jeugd en gezin, meedoen en vrijwilliger, taal en leren integratie, gezondheid en mantelzorg of mobiliteit. Geen vraag is te gek! De dorpsondersteuner zal samen met de vraagsteller op zoek gaan naar mogelijkheden en/of oplossingen. Hierbij wordt eerst gekeken in eigen kring en het bestaande netwerk. Mocht professionele hulp nodig zijn, helpt de dorpsondersteuner de juiste richting te kiezen. Vanuit vragen kunnen nieuwe initiatieven ontstaan. De inzet van de dorpsondersteuner is geheel gratis, waardoor het een laagdrempelige manier van ondersteuning is.